Nyt se tapahtuu

”Tänä kesänä täytyy päästä sinne Lappiin vaeltamaan.” ”Olisipa mukava saada pakastimeen kunnolla mustikkaa, ettei se loppuisi kesken talvella.”

Kesän olen asunut Tampereella töiden takia. Kesän olen kateellisena tuskaillut, kun en ole päässyt Mikaelin kanssa tarpeeksi Itä-Suomen metsiin – kunnolla erälle.

Pohjois-Karjalassa on minun ja Mikaelin tutut eräpaikkamme, niin sanotut ”meidän maat”. Täällä etelässä en ole löytänyt tietäni luontoon. Kävimme tyttöystäväni äidin luona ja yllätyksekseni hän oli kerännyt kymmeniä litroja kanttarelleja ja mustatorvisieniä. Himoiten kyselin mistä kaukaa tuollainen saalis. Kuulemma aivan tästä Hervannan metsien tuntumasta.

Miksi minä en ole löytänyt täältä sieniä?

Luonnosta voi nauttia monella tavalla. Mutta jostain pitää aloittaa. Mikaelin kanssa on tullut tavaksi hokea ”nyt se tapahtuu” aina kun jotain on tapahtumassa, vaikka se olisi pientä. Siitä on muodostunut tärkeä elämänasenne. Parempi tehdä jotakin kuin olla tekemättä mitään. Jos odotat koko vuoden sitä yhtä suurta reissua, niin paljon Suomen luontoa jää kokematta. Siksi pitää vain laittaa tapahtumaan!

”Nyt se tapahtuu” -ihmiset astuvat ovesta ulos ja nauttivat siitä mitä on tarjolla. Lähimetsä riittää. Ei sen kauemmaksi tarvitse mennä. Tässä muutama kuva, millaisia maisemia löytyy täältä Hervannan lähiön metsistä, kun ei jää vain kotiin.

HERVANTAHERVANTA-2

HERVANTA-5.JPG

Välillä harmittaa, etten nauttinut tarpeeksi kesästä Etelä-Suomessa, mutta tästä opin jotain.

Elämässä ”nyt se tapahtuu”-asenne on monesti hyvä. Kun tekee asioita, niin asioita tapahtuu. Oli kyseessä sitten yrityksen perustaminen, treffeille pyyntö, jonkin henkilön auttaminen tai uuden harrastuksen aloittaminen, niin olisiko parempi vain yrittää – vaikka menisi pieleen – kuin jättää tekemättä?

Talven tullessa haluan olla tyytyväinen siihen kaikkeen, mitä syksyllä tapahtui.

– Mitja

 

 

2 Comments Lisää omasi

 1. Tommyjeria sanoo:

  Enjoy Commercial-free Classic Rocktober.
  Tengo un montГіn de sueГ±os rotos Y 10 mil atardeceres esperando que regreses Tengo que decirte lo que siento Pues no puedo darme el lujo de perderte para siempre.
  Typical power and atmosphere.
  http://maladibeazelunenuardana.info/vinyl-rip/teeth-sun-dummy-cricket.php Doesn t seem to be very sanitary but most of the people seem to be healthy as hell, in fact they seem to thrive on it.
  Lennox Sigues en mi mente Siempre sueГ±o con tenerte tengo tu sabor en mis labios mi corazГіn por ti late mГЎs fuerte.
  How have these songs changed for you in this format.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s