Häämenu

Olin vuosia unelmoinut häistä, joissa tarjottaisiin pääruokana metsopaistia! Elämässäni oli monta vuotta yksinäisiä syksyjä, jolloin aikaa ja energiaa haaveen toteuttamiseksi löytyi helposti. Kun sivu kuitenkin kääntyi, kävi kuten blogimme ensimmäisessä artikkelissa olin ounastellut: olin pahasti rakastuneena aivan liian tyytyväinen pystyäkseni saamaan saalista. En voinut virittää aistejani äärimmilleen.

Häiden suunnittelussa vaikeinta oli löytää hääpaikka, joka tuntuisi omalta. Osa kiinnostavista juhlapaikoista oli jo varattuina, ja kun suuresti arvostamani eräkokki Kartsu Kitunen liittyi tiimiimme, hääpaikan valinta rajoittui juhlatiloihin, joissa pitopalvelun voisi toteuttaa itse. Päädyimme Joensuun keskustassa sijaitsevaan Laulutaloon, vaikka seitsemän vuoden takainen mieskuorojäsenyyteni ei kuulemma ollutkaan riittävä peruste alennuksen saamiseen.

Halusimme hyödyntää juhlamenussa omavaraisuutta – ja mikä itselleni on erityisen tärkeää: liha on oltava hyvää ja sitä on oltava riittävästi. Päädyimme savustettuun kuhaan ja naudan ulkofileeseen, tosin itse pyydetyt kuhat jouduimme viime hetkellä vaihtamaan kalatiskin lohiin.

IMG_0657
Hääolut.

Ruokajuomat halusimme tehdä itse. Teimme vahvaa olutta ja puolukkatuoremehua. Oluen teimme Panopäivä-artikkelissa kuvatulla tavalla, paitsi että siinä käytetyn veden nostimme Vaivion lähteestä. Puolukkatuoremehun valmistimme keräämistäni puolukoista perinteisellä viinihappomenetelmällä ja sitä suodattaessa meillä taisi olla hiukan liiankin hauskaa – ainakin silloisen kerrostalokämppäni naapureiden mielestä! Lisäksi alkumaljat valmistimme hapottamalla itse tekemäämme herukkajuomaa ja Henna leipoi pääruoan yhteydessä tarjotut vuokaleivät.

Kiitos Mimmi-koiran mestarisuoritusten, metsoa löytyi pakastimesta riittävästi alkupaloihin. Lisäksi hyödynsimme keräämiäni vahveroita sekä pari päivää keittämääni metsonkaulalientä tuomaan makua kastikkeeseen. Lapsille Henna paistoi etukäteen lihapullia ja halusi muutenkin huomioida heidät juhlassa erityisesti: lapsille oli erillinen puuhapiste ja vuokrattu pomppulinna.

Häämenu kuvina

Alkupalakattaus

metso canape sieni canape maa-artisokkakeitto.JPG
Metso canapé, sieni canapé ja maa-artisokkakeittoa.

Pääkattaus

Hääruoka häämenu härän ulkofileetä sienikastike savulohi salaatti mozzarella-vihersalaatti
Mozzarella-vihersalaattia ja lämminsavulohisalaattia.
härän ulkofileetä ja uunijuureksia.JPG
Härän ulkofileetä ja uunijuureksia, vahvero-metsonliemikastiketta.
Tomaatti mozzarella salaattia
Mozzarella-vihersalaatin lähikuva.

Lasten menu

Lasten menu lihapullat ja ranskalaiset
Hennan lihapullat sekä ranskalaiset perunat.

Kahvitarjoilu

Alunperin ajatuksenamme oli kakkulajitelma, jota varten kävimme koemaistamassa kakkuja eräässä paikallisessa konditoriossa. Maistamamme mustaherukka-valkosuklaamoussekakku vei kuitenkin molemmilta kielen mennessään ja kävi myös kokkimme mielestä menun kruunuksi, joten jätimme muut kakut listalta pois. Ainoastaan lusikkaleivät ja suklaakonvehdit täydensivät kahvitarjoilua.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Jutun jälkisanat

Ikimuistoisesta juhlasta jäi hyvä maku suuhun – erityiskiitos vielä kaikille mukana olleille! Kyllä kelpaa muistella erityisesti tänään, kirjoittelin tämän nimittäin odotellessani Hennan valmistautumista ensimmäisen vuosipäivämme viettoon! Seuraathan meitä pysyäksesi kartalla myös muista tulevista julkaisuistamme!
// Mikael Kukkonen

Kuvat © Jyri Heikkinen (kansikuva, alkupalakattaus, pääkattaus ja lasten menu) sekä © Hanna Jokinen-Salmela (hääolut ja kahvitarjoilu).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s